Endodonție

Tratamentul de canal cu ajutorul laserului stomatologic. Consultație GRATUITĂ!

Salvează-ți dinții pentru un zâmbet natural!

Dinții tăi pot dura o viață întreagă dacă ai grijă de igiena ta orală și faci vizite de rutină la dentist. Uneori, dinții dvs. pot avea o infecție. Atunci când apar boli sau leziuni la nivelul pulpei dentare, poate fi necesară o programare la medicul endodont.

Ce este terapia endodontică?

Endodonția este ramura stomatologiei care se referă la pulpa dentară și la țesuturile care înconjoară rădăcinile unui dinte. Infecția la nivelul pulpei se poate răspândi la țesuturile din jurul rădăcinii dintelui, ceea ce poate provoca inflamație și durere. În unele cazuri, este posibil să nu existe durere, însă bacteriile din infecție pot deteriora inclusiv osul maxilar care susține dinții.

Terapia endodontică, sau tratamentul de canal, tratează țesutul pulpar moale din interiorul dintelui pentru a elimina bacteriile din canalul infectat. Fără tratamentul de canal, daunele pot fi ireversibile, putând duce la pierderea dintelui. După ce pulpa infectată este îndepărtată cu grijă și curățată corespunzător, dintele este obturat și sigilat. Cazurile complicate sau cu risc ridicat pot fi trimise la un endodont. De multe ori, și dentistul dvs. generalist poate efectua tratamentul de canal.

Când este nevoie de terapie?

Pulpita poate avea mai multe cauze – afecțiune cauzată de infecția sau inflamația pulpei, care este țesutul moale din interiorul dintelui, format din vase de sânge și nervi. Straturile de smalț și dentină protejează pulpa. Atunci când aceste straturi sunt deteriorate, bacteriile pătrund în pulpă provocând durere, inflamație și alte probleme dentare.

Aceste straturi protectoare pot fi compromise de mai multe afecțiuni, inclusiv:

 • Carii dentare
 • Leziuni ale dintelui, cum ar fi un dinte crăpat sau ciobit
 • Alte probleme dentare, cum ar fi alinierea greșită a maxilarului sau scrâșnirea dinților

SIMPTOME ALE PULPITEI:

 • Inflamație
 • Durere la mestecat
 • Sensibilitate la alimente/băuturi reci sau calde
 • Abces gingival (un buzunar de puroi care se formează în gingii)

Beneficii:

MAI CONFORTABIL

Stomatologia Waterlase este o alternativă mai blândă, mai rapidă și mai eficientă pentru terapia endodontică tradițională. Ajungând în profunzimea tubulilor dentinari, Waterlase folosește energia laser și un spray delicat de apă care curăță și ucide bacteriile (până la 96%), diminuând utilizarea de substanțe chimice dure și oferind o abordare mai holistică.

TRATAMENT MAI RAPID

Lumina laser ajunge în profunzime în tubulii dentinari pentru a ucide bacteriile diminuând utilizarea irigațiilor medicamentoase. Waterlase obține o reducere semnificativă a numărului de bacterii în doar trei minute, comparativ cu 20-30 de minute pentru tratamentul convențional.

RECUPERARE MAI RAPIDĂ

Stomatologia Waterlase este minim invazivă, cu o eficacitate mai mare și rezultate mai promițătoare pe termen lung, ajutând la reducerea riscului de retratament. Pacienții tratați cu Waterlase se recuperează de obicei mai repede și raportează mai puțină durere.

Durerea dentară poate apărea în cadrul inflamației sau a bacteriilor in pulpa dentară. La anumiți stimuli termici (rece, cald), chimici (dulce) sau în cadrul masticației, pacientul poate percepe o jenă, o durere sau în cel mai rău caz o inflamație a zonei respective.

Pentru o diagnosticare corectă pacientul este nevoit să se prezinte în cadrul clinicii stomatologice, unde în urma unui examen clinic și radiologic complet, i se va întocmi planul de tratament potrivit.

Tratamentul endodontic asistat de microscopul dentar reprezintă cea mai complexă procedură de lucru folosită în endodonţia modernă.

Este urmată de izolarea cu digă a dintelui respectiv, foarte confortabilă pentru pacient, care îi permite medicului să lucreze pe un dinte necontaminat de bacteriile din salivă.

În cadrul tratamentului de canal, pulpa inflamată sau infectată este îndepărtată cu ajutorul unor ace speciale și a unor irigații riguroase cu substanțe antiseptice, dintele fiind curățat și dezinfectat cu atenție.

După îndepartarea pulpei, sterilizarea canalelor radiculare se va face cu ajutorul laserului stomatologic care va dezinfecta și va curața tridimensional (360) pereții canalelor, ceea ce în condiții clasice este imposibil de efectuat.

Laserele realizează o foarte bună rată de eliminare a bacteriilor din spațiul endodontic, în special a zonelor mai puțin accesibile cum sunt canalele laterale, secundare.  

Laserul se activează prin atașarea unui capăt special destinat spațiului intraradicular. Acesta este setat la un parametru standard astfel încat să emită uniform un fascicul luminos coordonat de mișcările circulare fine și precise ale medicului stomatolog. Acest fascicul are rolul de a acționa specific asupra proteinei din bacteria respectivă, distrugând-o.

Faza de obturare prin care canalul este umplut și sigilat cu un material asemănător cauciucului numit gutapercă oferă o etanșeizare tridimensională specifică care stopează pătrunderea altor microorganisme să se infiltreze la nivelul spațiului endodontic.

După efectuarea tratamentului de canal, se recomandă pacientului efectuarea unei radiografii de control, care se va repeta la 6 luni, 1 an și 2 ani pentru o monitorizare eficientă a tratamentului. 

Apoi, dintele este restaurat cu o coroană de acoperire sau cu plombă definitivă pentru protecție și recuperarea funcționalitații pe arcadă.

Astfel, tratamentul endodontic modern realizat corect cu ajutorul tehnologiei laser si al magnificației microscopice poate oferi viață lungă dintelui pe arcadă.

Vă așteptăm în cadrul Centrului de Excelență în Stomatologie minim – invazivă Innovation Medical Center!

Voucher 100 Lei*

La toate interventiile LASER!

Beneficiile intervențiilor LASER:

 • Minim-Invaziv, selectiv, curăță doar țesutul infectat;
 • Fără turbină stomatologică. Fără bisturiu;
 • Confort ridicat. Recuperare rapidă
 • Anestezic puțin sau deloc
 • Recomandat pacienților anxioși, femeilor însărcinate și copiilor

*voucher-ul este unic (nu se pot cumula doua sau mai multe vouchere) si valabil 30 de zile calendaristice de la momentul solicitatii in site;

*voucher-ul nu se cumuleaza cu ofertele în curs și este aplicabil (deductibil) doar pentru manoperele laser a caror valoare este mai mare de 500 lei.

Badica Mirela
Badica Mirela
2023-10-26
Ma numesc Gheorghe Mirela și am fost absolut încântă de primirea, tratamentul oferit aici. Personal profesionist, empatic, dotare cu echipamente de top. Dr. Diana Alexandra Stamatin îs the best in branch.
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
2023-08-31
Super servicii oferite și profesionalism maxim
WolFU
WolFU
2023-08-17
Am abordat tratamentul paradontal laser in locul operației cu lambou clasica, a fost destul de confortabil și durerea a fost chiar mai puțin jenanta decât la detartraj in cazul meu. Staff-ul a fost foarte manierat, tehnologia avansată de-altfel și totul imaculat.
Andreea Boldica
Andreea Boldica
2023-07-24
Profesionalism, rabdare în a explica ceea ce nu îți este clar și personal extrem de drăguț. Centrul este luminos, curat și aparatura moderna. Era nevoie și în zona Cismigiu de un astfel de centru.
Violeta Ignat
Violeta Ignat
2023-06-23
Personal cald și amabil, servici impecabile și flexibile. Recomand cu toată căldura!
daniela macovei
daniela macovei
2023-06-19
Locație modernă, personal foarte profi. 👍